Pengeadministrations app til unge

Blobit – en app der hjælper unge med at holde styr på deres penge.

Adspurgte teenagere har en oplevelse af, at deres penge forsvinder uden at de helt har styr på, hvad de er blevet brugt på. Vores koncept tager fat i den problematik.

App’en har til formål at få de unge til at forholde sig til de penge de har, samt at prioritere hvad de skal bruges på.

Konceptet bygger på en idé om at skabe ”virtuelle konti”.

App’en vil gøre det nemmere for de unge at opspare penge til de ting de drømmer om at købe.

App’ens udtryk er baseret på, at det ikke skal ligne et traditionelt budget/spreadsheet, da der er masser af muligheder for folk der elsker tal og systemer.

Interfacet er derfor blødt, dynamisk og simpelt at gå til.

Gamification motiverer brugeren

Brugeren sætter et mål – fx. at opspare 1000 kroner. Ved hjælp af gamification elementer opmuntres og motiveres brugeren til at opnå sit mål. Et eksempel er progress-baren der hele tiden visualiserer hvor langt brugeren har igen.

Bliv mere økonomisk ansvarlig med Blobby

Blobby er navnet på den personlige assistent/chatbot, som hjælper brugeren til at blive mere økonomisk ansvarlig. Blobby sørger for at guide brugeren, at få brugeren til at forholde sig til sin økonomi, samt at motivere. Blobby er en kombineret chatbot og personlig assistent.

Overblik giver overskud

Én af de pains vi fandt hos teenagerne var, at de ikke havde et overblik over deres penge. Derfor har man i app’en mulighed for at se alle sine aktiviteter, både for hele ens økonomi, eller for en specifik konto (herunder også virtuelle konti).

Organisk design til de tal-skræmte

Blobit er en app til de brugere der bliver skræmte af et spreadsheet. Man behøver ikke at kende til budgetter, excel eller matematik for at bruge Blobit. Designet underbygger denne fortælling ved at være organisk og blødt. Der findes allerede mange apps til de der elsker tabeller og systemer – vi ønskede at lave en anderledes app der var nem at gå til.

MobilePay integration

Da app’ens afsender er Danske Bank var det oplagt at lave en MobilePay integration. Dermed er det meningen at man fra MobilePay har mulighed for at overføre til/fra en specifik virtuel konto. Dermed kan forældre fx. vælge at overføre lommepenge til et specifikt formål – eksempelvis opsparing til indskud, bil eller kørekort.

Blobit Danske Bank koncept

Udtalelse fra Danske Bank

 

In collaboration with Erhvervsakademiet Aarhus, EAAA, Danske Bank held a Design Challenge competition with the theme ”Designing a digital experience for teenagers”.

Based on the students’ own user interviews and investigations, they were to design a digital solution to match the needs of the target group.

The results of the project were shown in Danske Bank’s Development Center in Brabrand, where 6 different teams presented their suggestions.

 

A feedback panel consisting of UX specialists and business representatives evaluated the students’ results and performances, and they acknowledged Mathilde Wester’s team as winner.

 

Among the reasons why the team won the challenge was:

  • They fully lived up to the expectations of the requirements for the challenge
  • They were strong in their methodology
  • Their solution was based on user needs and therefore highly relevant for the user
  • They managed to solve a specific challenge while at the same time making baking a more fun and exciting experience
  • They delivered an excellent perfomance when they pitched their solution

 

Ann Vestergaard Tygesen, Senior Business Analyst, Danske Bank.